SKŁADNIKI:

450 g gotowej mieszanki muesli z orzechami (z Lidl’a – lub możecie sami połączyć np płatki razowe, żytnie, pszenne, pestkami słonecznika, dyni, orzechami tak, aby łącznie było ok 300g płatków, a pozostałych składników po 40-50g w zależności od ilości)
50 g sezamu
50 g wiórków kokosowych
50 g jagód goji

3 białka jaja
1 całe jajo
5 łyżek syropu z agawy lub miodu
4 łyżki oleju kokosowego (trzeba go wcześniej rozpuścić 😉

Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj.
Dużą  blachę ( u mnie ok. 25×40) wyłóż papierem do pieczenia, wysyp mieszankę i łyżką wciskaj mocno w dno.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 25-20 minut.
Batoniki krój po dokładnym wystudzeniu (nie próbuj wcześniej, bo się pokruszą, zwłaszcza, jeśli mają drobne wiórki kokosowe)