Sylwester za pasem, a talii osy brak ?! 😉
Dziś przychodzę Wam z pomocą cudownym przepisem na pęczak na płaski brzuch!
Czas przygotowania to 30 min./ok. 400 kcal/poracja
Czego potrzebujemy na 2 porcje?
- 100 g kaszy pęczak
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- łyżeczka wędzonej papryki
- pulpa pomidorowa (2-3 łyżki)
- 2 łyżeczki oliwy
- 50 g suszonych pomidorów
- 50 g czarnych oliwek
- pęczek pietruszki
- 50 g sera feta
Ugotuj kasze według przepisu na opakowaniu (ok. 25 min w osolonej wodzie w proporcji 1:2). Na odrobinie oliwy podsmaż posiekaną w drobną kosteczkę cebulę i czosnek, dodaj pokrojone suszone pomidory, posiekane oliwki, pulpę pomidorową. Dodaj ugotowaną kaszę, wszystko dobrze wymieszaj. Serwuj suto obsypane posiekaną natką pietruszki i pokruszoną fetą.