To jest moje odkrycie! Z ogromną przyjemnością dzielę się z Wami tym niecodziennie spotykanym połączeniem smaków. Będzie mi niezmiernie miło, jeśli dacie znać w komentarzu, jak Wam przypadł ten przepis do gustu 🙂
Na 1 porcje wystarczy:
- 1 lub dwie kromki chleba (ja lubię mieszany lub żytni),
- oliwa z oliwek extra vergine (2 łyżki),
- riccotta (wystarczy ok 2-3 łyżki),
- fileciki anchois (po 2 szt. na kromeczkę),
- konfitura z cebuli (przepis znajdziesz tu)
Wykonanie, jak już uporasz się z konfiturą z cebuli, jest bardzo proste. 🙂 W piekarniku upiecz grzanki z chleba. Każda powinna mieć około 0,5 cm grubości. Wyjmij je, skrop oliwą. Nałóż ricottę, karmelizowaną cebulę i anchois, dodaj trochę pieprzu i gotowe! 🙂