Przygotowałam dla Was propozycję, którą osobiście bardzo lubię. Są to słodkie, rozgrzewające śniadania. Tutaj wydanie z kaszę gryczaną, która dla mnie genialnie łączy się z twarogiem.

Czas przygotowania: ok. 20 min. 

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy gryczanej , tj. 100 g, na 2-3 porcje, w zależności od indywidualnego zapotrzebowania,
  • ser biały, twarogowy (typu krajanka),
  • owoce jagodowe, truskawki, maliny,
  • kilka orzechów pekan,
  • płynny miód,
  • cynamon.

Przygotowanie: 

Ugotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu (preferuję, jak lekko chrupiącą, dlatego najlepiej kaszę kupować sypką i na sucho lekko podprażyć w garnku, następnie zalać wodą 2:1 i gotować ok. 15 min.).

Przełóż kaszę do miseczki, dodaj kilka plastrów białego sera. Całość posyp cynamonem i orzechami, udekoruj owocami i polej łyżeczką miodu!

 

Smacznego!
Obejrzyj film: