Składniki na 2 osoby-czas przygotowania 10 min

Co potrzebujemy:
– 2 czerstwe bułeczki (najlepiej pełnoziarniste)

–  1 jajko

– własnej roboty bułka tarta (pół szklanki)

– mleko (szklanka)

– masło klarowane (3-4 łyżki)

– owoce leśne (szklanka)

–  miód (2 łyżki)

– ksylitol

– kefir lub płynny jogurt naturalny
Bułeczki kroimy na kromki, zanurzamy na sekundę w mleku, następnie w rozbełtanym jajku z cynamonem i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na teflonowej patelni i odrobiną klarowanego masła.

Na osobnej patelni podgrzewamy owoce leśne z łyżką miodu, chwilkę, aby puściły sok, ale pozostały nadal jędrne. Z pozostałych owoców, lub z samych świeżych malin robimy koktail na kefirze lub jogurcie naturalnym. Jeśli potrzebujesz dosłodzić-polecam ksylitol. Bułeczki podajemy polane sosem owocowym z „koktajlem malinowym” do maczania:)👌