Tofucznica z pieczarkami, pomidorkami kotailowymi i zielonymi szparagami
Składniki na 1 porcję: 100g naturalnego tofu garść pieczarek (najlepiej same kapelusze) 1/2 cebuli pół pęczka szczypiorku sól/pieprz olej kokosowy dodatki-pomidorki koktajlowe i zielone szparagi po 4 szt., Cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki [...]
Letni chłodnik ze świeżym szpinakiem i ogórkiem i jajem
Co potrzebujemy na 2 porcje: 600ml kefiru lub jogurtu naturalnego 2 ogórki zielone 1 garść świeżego szpinaku ząbek czosnku sól/pieprz (duuużo pieprzu) koperek, lub/i mięta ugotowane jajo na twardo Do blendera wrzucić liście szpinaku [...]
Marchewkowa owsianka z płatkami migdałowymi, miodem i przyprawami korzennymi
Składniki na 1 porcję 1/2 szklanki puree marchewkowego 5-6 łyżek płatków owsianych 2-3 łyżki płatków migdałowych szczypta cynamonu, szczypta kardamonu, gałki muszkatołowej, soli miód (ja dodałam z kawałkami pomarańczy) woda (lub mleko, mleko organiczne) [...]
Batony muesli
SKŁADNIKI: 450 g gotowej mieszanki muesli z orzechami (z Lidl'a - lub możecie sami połączyć np płatki razowe, żytnie, pszenne, pestkami słonecznika, dyni, orzechami tak, aby łącznie było ok 300g płatków, a pozostałych składników po [...]
Pesto z liści rzodkiewki
Niedoceniane liście rzodkiewki, które najczęściej lądują w koszu. Zobaczcie, co pysznego można z nich wyczarować J Składniki (na słoiczek ok 200 ml): listki z 1 pęczka rzodkiewki (mogą być z łodyżkami) 25 g łuskanego [...]
Wiosenny deser bezowy
Co potrzebujemy na ok 4 porcje: serek mascarpone 250g 1 jogurt naturalny ok 250ml ulubione, płynne słodzidło (np syrop z agawy lub miód) owoce sezonowe (w moim przypadku truskawki i jagody) i najważeniejsze -odchudzone bezy, [...]