Wegański tort naleśnikowy z musem z pieczarek i fasolki
Ostatnio jakoś nachodzą mnie dość często inspiracje z kuchni wegańskiej. Nie jestem weganką z natury, prawdopodobnie trudno byłoby mi swobodnie funkcjonować na diecie roślinnej. W gabinecie, kiedy współpracuję z osobami nie jedzącymi produktów od zwierzęcych-często [...]
Tarta z warzywami- czyli sprzątamy lodówkę 😉
Uwielbiam takie przepisy, bo można w nich wykorzystać absolutnie wszystko, co mamy 'pod ręką'-ostatnio zrobiłam ją ze świeżym szpinakiem i kozim serem w połowie, a drugą połowę wypełniłam podsmażonymi na oliwie z czosnkiem prawdziwkami-i była [...]
Mix sałat-z pęczaku z żurawiną i zielonej sałaty z arbuzem i pestkami słonecznika
Dziś mój ulubiony mix-na zdjęciu występuje z tartą z kozim serem i szpinakiem, ale o niej w osobnym wpisie 🙂 Moje lunchowe sałatki możecie jeść razem, lub osobno-np jako przekąski. Sałatka z pęczaku - [...]
Jaja zapiekane z awokado i pomidorami
Czas przygotowania 10 min, czas zapiekania ok 15-20min Składniki na 1 porcję 2 jaja od szczęśliwych kurek 1/2 awokado 1/2 pomidora 1 ząbek czosnku chilli, sól, pieprz
Cynamonowe bułeczki z musem z owoców leśnych i malinowym koktailem
Składniki na 2 osoby-czas przygotowania 10 min Co potrzebujemy: - 2 czerstwe bułeczki (najlepiej pełnoziarniste) - 1 jajko - własnej roboty bułka tarta (pół szklanki) - mleko (szklanka) - masło klarowane (3-4 łyżki) - owoce [...]
Twarogowe ciasteczka śliwką nadziane
To moje ulubione, letnie ciasteczka-smak wakacji 🙂 Najpyszniejsze są, kiedy jem je jeszcze ciepłe, prosto z piekarnika-najchętniej popijając kawę na oblanym słońcem tarasie 🙂 Czas przygotowania 30mi, czas pieczenia 20min Co potrzebujemy na ok [...]